Door wie?

 

Marinus Vergouwen

Gsm nr: + 32-486-288540
Email: info@haptonomie-vlaanderen.be
Geslacht: Mnl
Geboren: 25/04/1952
Geb. plaats: Nijmegen(Nl)
Nationaliteit: Belg( van Nederlandse afkomst)
Staat: Gescheiden, alleenstaand
Kinderen: 1 Zoon
Woonachtig: Antwerpen/Hasselt sinds 1990
Landen: Gewoond en geleefd in Nederland, Frankrijk(10jr.) en België.
Internationaal: Veel gereisd in Afrika, Aziatische landen, Midden-Oosten, Latijns-Amerika en uiteraard Europa
Social media: Facebook, LinkedIn

Mijn werk…

Mijn werk heeft zich sinds de jaren ’70 en in het bijzonder sinds 1990 in Anwerpen ontwikkeld van ‘therapeutisch werk op Haptonomisch basis’ naar een puur Haptonomische gidsende benadering van “heel-de-mens”. Daarbij heeft een synthese plaats gevonden in mijn persoonlijke representatieve vormen, van mijn 40 jarige Haptonomische ervaringsweg, met die van mijn 50 jarige Zen-meditatie-trainings weg, en wel in alle facetten van mij leven.

Deze synthese heeft geleidelijk aan een onlosmakelijke en essentiële plaats gekregen binnen mijn gidsende representatieve benaderingswijze.

Voor mij is de mens uiteindelijk in zijn diepste aard “méér-dan”, ofwel een ‘zinvol’ wezen. Daarbij gaan wij door de kwesties van “leven en dood”, het onbegrensde Zijn. We zijn een weerslag van dat bijzondere “Universele Zijn”, het “Al-Ene”.

Ofwel: “De wereld ben Jij – Jij bent de wereld”

Mijn achtergrond…

Opleidingen

Mijn scholing/opleiding bestaat uit twee verschillende takken; een technische en een sociale.

D.w.z. in aanvang een technische opleiding van middelbaar t/m A1 lange type.

Dan ben ik agogiek gaan studeren(jaren 70) A1 lange type, en aanvullende diverse therapeutische trainingen (meestal integrale benadering lichaam en geest).

In de jaren 70 ben ik gestart met de eerste Haptonomie scholing in Nederland. Vervolgens heb ik haptonomie scholingen gevolgd in Frankrijk aan het CIRDH van Frans Veldman de grondlegger, en eveneens alle scholingen aan het WIH in de begin jaren 90.

Sinds 1992 ben ik als zelfstandige gevestigd in Antwerpen en Hasselt. Al die jaren heb ik mij ingezet voor de Haptonomische Persoonsgerichte begeleiding in mij eigen Praktijk- PHB.

Vanaf 2013 heb ik mij verbonden met het instituut CIRDH van AnneMarie Veldman, medegrondlegster van de Haptonomie.

Met haar verdiep en verrijk ik mijn vermogens in de gemoeds (Thymos)-, affectief- persoonsgerichte benadering binnen mijn begeleidingswerk.

Spirituele weg

Sinds mijn jeugd ~16jr., en vooral vanuit vroegere diepe ingrijpende ervaringen, en bijkomende inzichten, ben ik altijd bezig geweest met religie en spiritualiteit.

Via basisreligie groepen (van de jaren 60/70) , regelmatige bezoeken aan Taizé, jeugd- en jongeren projecten vanuit het bisdom, en intensieve verblijven/trainingen in kloosters, ben ik al snel met meditatie, stilte en Zenbeoefening gestart( begin 70).

Met ontmoetingen en trainingen bij K. Graf Von Dürckheim (Duitslnd/Zwitserlnd), Jacques Casterman(Frankrijk), de sangha van Taisen Deshimaru (Parijs en Zd. Frankrijk), en een levensweg met intensieve Zenbeoefening binnen verschillende Zen-kloosters zoals de leken Zenschool Sanbô-Kyôdan, Sogen-Ji (Japan) en bij Zenmeester Jef Boeckmans (Toku-Un Roshi).

Naast mijn praktijk, heb ik ook jaren een Zendo(meditatieruimte) geleid in Antwerpen, waar men Zazen-meditatie kon beoefenen, en begeleiding kon krijgen betreffende spirituele en Zingeving vragen.

CONTACT

PRAKTIJK HASSELT

St. Hubertusstraat 52
3500 Hasselt
kaart

PRAKTIJK ANTWERPEN

Verschansingstraat 44
2000 Antwerpen
kaart

Praktijk van de Haptonomie

Wetenschap van het gevoel en het gevoelsleven, van onze affectieve belevingswereld.

Voor afspraken, vragen en alles wat je kwijt wilt over deze site, kun je mij bereiken via telefoon en e-mail.

© 2024 Marinus Vergouwen

VOLG MIJ

Website door MAAR